پمپ و آبرسانی

مرجع جامع بررسی، مشاوره و فروش محصولات آبرسانی و استخر شامل پمپ آب و آبرسانی ، پمپ کفکش و لجن کش، پمپ درین ، پمپ تحت فشار، پمپ سیرکولاتور، پمپ طبقاتی، پمپ سانتریفیوژ و پمپ تامین فشار خانگی و تجهیزات جانبی آنها.

با پمپ های آبرسانی بیشتر آشنا شویم...

پمپ آب یکی از متداول ترین تجهیزات آبرسانی و انتقال انواع سیالات مایع می باشد که با محرک های مکانیکی و الکتریکی کار می کند. وب سایت تخصصی تاسیسات یکی از مراجع تخصصی راهنمای کاربران برای دریافت اطلاعات لازم جهت...

مرجع جامع بررسی، مشاوره و فروش محصولات آبرسانی و استخر شامل پمپ آب و آبرسانی ، پمپ کفکش و لجن کش، پمپ درین ، پمپ تحت فشار، پمپ سیرکولاتور، پمپ طبقاتی، پمپ سانتریفیوژ و پمپ تامین فشار خانگی و تجهیزات جانبی آنها.

با پمپ های آبرسانی بیشتر آشنا شویم...

پمپ آب یکی از متداول ترین تجهیزات آبرسانی و انتقال انواع سیالات مایع می باشد که با محرک های مکانیکی و الکتریکی کار می کند. وب سایت تخصصی تاسیسات یکی از مراجع تخصصی راهنمای کاربران برای دریافت اطلاعات لازم جهت انتخاب و خرید پمپ های آبرسانی است. لذا در این مطلب به معرفی، بررسی و کالبدشکافی انواع پمپ های آبرسانی پرداخته ایم.

پمپ آب

پمپ های آبرسانی (تعریف)

به طور کلی پمپ به دستگاهی گفته می‌شود که با استفاده از انرژی مکانیکی سیال را از منبع مورد نظر به نقطه یا نقاطی دیگر انتقال دهد. پمپاژ آب یک تکنیک اساسی و کاربردی است که انتقال آب از یک نقطه به نقطه ای دیگر را سهل و آسان ساخته است. تصور کنید که حجم گسترده ای از آب را بخواهید به صورت دستی انتقال دهید: کاملا احمقانه و غیرقابل اجراست. پمپ های انتقال مایعات دارای خصوصیات، ملزومات و قطعات متنوعی می باشند که هر کدام مختص به کاربری و فضای منحصربه فرد خود می باشند.

پمپ های آبرسانی

کاربری های پمپ های آبرسانی

پمپ های آبرسانی با توجه به کاربری و مکانی که نیاز به پمپاژ دارد، متفاوت اند. در واقع باید بدانیم پمپ مورد نظر ما می خواهد آب آشامیدنی (پمپ خانگی) را در یک آپارتمان انتقال دهد، یا برای آبیاری یک منطقه زراعی یا باغات است. اینکه آیا انتقال آب فضای مد نظر ما فقط مختص به شستشو بوده، یا برای تخلیه فاضلاب و مکان های نامطلوب می باشد.

انوع پمپ

اجزای کلی پمپ

پمپ های آبرسانی صرف نظر از جابجایی مثبت یا دینامیکی بودنشان، به دو بخش تقسیم می شوند:

  •  بخش هیدرولیکی پمپ
  •  بخش قطعات مکانیکی داخل پمپ

اجزای پمپ

نکته: باید در نظر داشت که نوع انتقال مایع، ارتباطی با اجزای کلی آن ندارد. آنچه در نوع انتقال مایع سیال در پمپ حائز اهمیت بوده عبارت است از: روابط عملکردی هِد (Head)، توان، و بازدهی که در نوع عملکرد انواع پمپ ها تقریبا اثرات یکسانی دارند.

اجزای درونی پمپ های آبرسانی

به طور کلی قطعات اکثر پمپ های آبرسانی مشترک بوده و از اجزای مشابهی بهره می برند. درون یک پمپ را ملزوماتی مانند: محورها، یاتاقان ها، آب بند ها، کوپلینگ ها، سیل مکانیکی و پوسته تشکیل داده که هر کدام دارای وظایف منحصربه فردی می باشند. روابط مربوط به عملکرد پمپ ها (صرفنظر از نوع پمپ) یکسان می باشد.

اجزای پمپ

دسته بندی پمپ های آبرسانی

  •  پمپ تحت فشار
  •  پمپ سیرکولاتور

درباره پمپ های تحت فشار

پمپ های تحت فشار به پمپ هایی گفته میشوند که جهت افزایش فشار یک سیال درون یک سیکل باز مورد استفاده قرار می گیرند. این پمپ ها دارای طبقه بندی های مختلفی در بازار مانند: پمپ محیطی، پمپ جتی، پمپ بشقابی، پمپ تک پروانه و دو پروانه، پمپ سانتریفیوژ، پمپ تک فاز و سه فاز و ... می باشند.

پمپ تحت فشار

درباره پمپ های سیرکولاتور

پمپ های سیرکولاتور به پمپ هایی گفته میشوند که جهت گردش یک سیال درون یک سیکل بسته مورد استفاده قرار می گیرند. پمپ های سیرکولاتور جهت تامین آب داغ در سیستم های گرمایشی  مرکزی و منطقه ای و گردش آب در سیستم های آب گرم خانگی مانند مدار آب گرم شوفاژ قابل استفاده است.

پمپ سیرکولاتور

انواع پمپ های تحت فشار

پمپ محیطی (peripheral pump): یا همان پمپ توربینی یک محصول مرزی بین پمپ های سانتریفیوژ و پمپ های جابجایی است که سیال در یک کانال محیطی پمپ می شود. کاربرد این گونه پمپ ها عمدتاً خانگی است.

پمپ محیطی

پمپ جتی: پمپ های جتی که به پمپ های انژکتور نیز معروف هستند، قادر به جابجایی انواع سیالات از جمله مایع، گاز و یا بخار می باشند. پمپ های جتی برای سرعت بخشیدن مایعات درون سیستم و بازیابی فشار لازم مورد استفاده قرار میگیرند.

پمپ جتی

پمپ بشقابی: پمپ آب بشقابی برای انتقال جریان سیال توسط انرژی چرخشی از یک یا چند روتور در حال چرخش (پروانه ها پمپ) طراحی شده است. این جریان سیال پس از ورود به پروانه به سرعت در امتداد محور خود چرخانده می شود و از طریق نیروی گریز از مرکز منتقل می شود.

پمپ جتی

پمپ تک پروانه: به طور کلی شامل پمپ های تک مرحله ای سانتریفیوژ گفته می شود. تنوع پمپ های سانتریفیوژ (یا همان گریز از مرکز) بسیار زیاد است. ساده ترین پمپ گریز از مرکز دارای یک پروانه و محور عمودی طولانی است.

پمپ تک پروانه

پمپ دو پروانه: با استفاده از یک پمپ دو پروانه، انتقال جرم مایع در مقایسه با یک پمپ تک پروانه تا 27 درصد افزایش می یابد. از این گونه پمپ ها برای افرایش شدت جریان و جابجایی بیشتر حجم آب استفاده می کنند.

پمپ دوپروانه

پمپ سانتریفیوژ (گریز از مرکز): پمپ های گریز از مرکز جزء محبوب ترین و متداول ترین پمپ برای انتقال مایعات به شمار می روند. به عبارت ساده آب (یا مایعات دیگر) بوسیله نیروی گریز از مرکز درون یک مقطع حلزونی شکل وارد شده و با تماس با پروانه پمپ، آب را با فشار انتقال می دهد.

پمپ سانتریفیوژ

دینام پمپ های تک فاز: این گونه پمپ ها در شرایطی به کار می روند که امکان دسترسی برق سه فاز وجود نداشته، و می توانند نیازهای ضروری پمپاژ را در منطقه ای که جریان برق ضعیف تر است را تامین نمایند. پمپ های تک فاز برای مصارف خانگی و مناطق روستایی، ویلاهای شخصی، تاسیسات ساختمانی و آبنماها با برق تک فاز مناسب است. این نکته حائز اهمیت است که پمپ های تک فاز گران تر از پمپ های سه فاز بوده و دارای جعبه برق بزرگتری می باشند.

دیاگرام دینام پمپ تک فاز

اکثر دینام تک فاز پمپ های آبرسانی با ولتاژی بین 120 تا 240 کار کرده، و یک ولتاژ واحد را به صورت متناوب تولید می کنند. از آنجایی که قدرت تولید شده در یک موج واحد تولید شده است، چرخش در سراسر سطوح متفاوت خواهد بود. این امواج متغییر باعث افت سطح انرژی طی فرایند چرخش دینام شده و برای مصارف بزرگ و سنگین مناسب نیست. لذا پمپ های تک در مصارف خانگی یا کشاورزی (سبک) به کار می روند.

پمپ تک فاز

دینام پمپ های سه فاز: پمپ سه فاز بر خلاف پمپ های آبرسانی تک فاز، برای معادن یا آبیاری زمین های کشاورزی بزرگ به کار می روند. پمپ های سه فاز را می توان در پروژه های بزرگ، و در زمین های غوطه ور در آب به کار برد. شاید عجیب باشد، اما پمپ های سه فاز قیمت پایین تری به نسبت پمپ های تک فاز دارند.

این مدل دینام ها برای مصارف بزرگ تر به کار می روند، جایی که ولتاژ معمولی مورد استفاده در ملزومات انتقال سیال حداقل 480 ولت می باشد. باید توجه داشت که هزینه تهیه ژنراتورهای سه فاز کمتر از تک فاز می باشد. اما دینام های سه فاز نیاز به نگهداری و مراقبت بیشتری دارند.

دیاگرام دینام پمپ های سه فاز

به طور فزاینده ای در مصارف با چگالی بالا مورد استفاده قرار می گیرد. عمدتاً در پوسته درون دینام های سه فاز، سه سیم پیچ تک فاز قرار دارد که ولتاژ ناشی از هر سیم پیچ 120 ولت می باشد. دینام های سه فاز امواج الکترومغناتیس را به صورت مجزا توضیع می کنند تا جریان انرژی مداوم تولید گردد و در طی فرایند چرخش با افت جریان همراه نشود. دینام پمپ های سه فاز یک جریان بدون وقفه و ممتد را تامین می کنند که هرگز به صفر نرسیده و برای جریان های بیشتر به کار می روند.

پمپ سه فاز

پمپ درین کولر گازی: پمپ های درین دستگاه تهویه مطبوع، یک وسیله کوچک برای تخلیه آب کولرهای گازی صنعتی و خانگی می باشند، و در مواقعی به کار می روند که تهویه مطبوع قادر به تخلیه آب نباشد.

پمپ درین

پمپ شناور: پمپ های شناور جهت تخلیه و انتقال سیالات از چاه ها، استخرها و فضاهای عمیق ذخیره آب و سیالات به محیط دیگر کاربرد دارند و بصورت شناور در سیال استفاده می شوند.

پمپ شناور

پمپ کفکش و لجن کش: به پمپ هایی گفته می شوند که جهت انتقال آب های اصطلاحا غلیظ کاربرد دارند. این غلظت شامل ناخالصی های موجود در آب مانند ذرات ریز شن و گل و لای، زباله های کوچک، لجن ته نشین شده و شبیه به آن می شوند.

پمپ کف کش و لجن کش

بوستر پمپ: بوستر پمپ دستگاهی شامل چندین الکترو پمپ می باشد که بصورت موازی به همدیگر متصل هستند و بر اساس هد و دبی محاسبه شده تعیین می گردند.

بوستر پمپ

بیشتر کمتر
نمایش 1 تا 20 از 806 مورد